Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις
για το Διαγωνισμό Aegean Startups

Σύμφωνα με τη φόρμα υποβολής, θα υποβάλλετε μια φορά την πρόταση σας στο σύστημα του Aegean Startups αποφασίζοντας πια θεματική κατηγορία έχει για εσάς μεγαλύτερη βαρύτητα.

Στη συνέχεια με ένα μήνυμα στο aegean-startups@aegean.gr θα μας ενημερώνετε ότι η ιδέα σας (με τον κωδικό και τα στοιχεία υποβολής) μπορεί να ενταχθεί και στη 2η θεματική κατηγορία που πιστεύετε, για να το λάβει υπόψη της η Επιτροπή Αξιολόγησης.

Είναι απολύτως αποδεκτή η χρήση της Αγγλικής γλώσσας στις περιπτώσης λογότυπου, προωθητικού υλικού (όπως video) και χρήσης επιστημονικών ή ειδικών διεθνών όρων, όπου αυτό απαιτείται.

Ναι. Όσοι παρακολουθούν ή έχουν τελειώσει κάποιο πρόγραμμα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου θεωρούνται φοιτητές ή απόφοιτοί του αντίστοιχα.

Ναι θα μπορούν να είναι και χρηματικά ποσά. Τα βραβεία του διαγωνισμού ανά κατηγορία θα ανακοινώνονται στην πορεία του διαγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Όχι, αυτό είναι ένα θέμα που θα το αποφασίσει η υποψήφια ομάδα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα βραβεία στην προκήρυξη του διαγωνισμού που έχει αναρτηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα και συγκεκριμένα ΕΔΩ. Τα βραβεία ανά κατηγορία θα ανακοινώνονται στην πορεία του διαγωνισμού.

Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω στη σελίδα Aegean Startups 2021.

Φυσικά. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το ποιοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά και σε ποιά κατηγορία ανήκει η ομάδα σας στη σελίδα Κατηγορίες – Συμμετέχοντες.

Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να συμμετέχει κατά το μέγιστο σε δύο προτάσεις – ομάδες.

Οι υποψήφιοι/ες και από τις τρεις κατηγορίες μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό μόνοι τους, μεμονωμένα ή σε ομάδα.

Φυσικά. Οι συμμετέχουσες ομάδες μπορούν να αποτελούνται από (1) μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, (2) μέλη εκτός της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά (3) και συνδυασμό αυτών. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το ποιοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά και σε ποιά κατηγορία ανήκει η ομάδα σας στη σελίδα Κατηγορίες – Συμμετέχοντες.

Οι πρώτες ομάδες θα λάβουν από 2.500 ευρώ, ενώ αναμένονται και άλλα βραβεία τα οποία θα αθλοθετηθούν στην πορεία. Επίσης, διακριθείσες ιδέες θα προωθηθούν για περαιτέρω υποστήριξη σε θερμοκοιτίδες ή χρηματοδοτικούς οργανισμούς.

Δεν χρειάζεται να γίνει καμία κατοχύρωση πνευματικών ή άλλων δικαιωμάτων πριν ή μετά την αποστολή επιχειρηματικών ιδεών. Η υποβολή της ιδέας στα Aegean Startups μπορεί βέβαια να χρησιμεύσει σε περίπτωση περαιτέρω δράσεων για την κατοχύρωση της όποιας πνευματικής ιδιοκτησίας (αποτελεί τεκμήριο). Τα στοιχεία που είναι σε κοινή θέα (σύνοψη της ιδέας) δεν αποτελούν κατά κανόνα στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σε περίπτωση που η ιδέα σας απαντά σε κάποια ανάγκη επιχειρήσεων, απλά αυξάνονται οι πιθανότητες να βρει πιο άμεση εφαρμογή, όταν υλοποιηθεί. Όμως, η υλοποίησή της είναι δική σας ευθύνη. Τα Aegean Startups θα συμβάλλουν με mentoring αλλά και με δημοσιότητα ή άλλη υποστήριξη, ανάλογα με το επίπεδο διάκρισης της ιδέας.

Υπάρχουν μέντορες από διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς επίσης και ειδικοί του χώρου. Μπορείτε να τους δείτε εδώ.

Στην πλατφόρμα, μπορείτε να εγγραφείτε, να καταθέσετε μία πρώτη έκδοση της ιδέας, και να ζητήσετε συνεργάτες στο τρίτο βήμα της υποβολής της ιδέας σας.

Επιτρέπεται η συμμετοχή και κατάθεση στο διαγωνισμό επιχειρηματικών ιδεών που βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο (γενική περιγραφή), σε στάδιο πρωτοτυποποίησης (λειτουργικό πρωτότυπο) ή ακόμη κι εάν έχει μπει σε λειτουργία η επιχειρηματική ιδέα. Γενικότερα, όμως, ο διαγωνισμός αφορά, κυρίως, επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.