MyMedGuard - Ένα σύστημα που σώζει ζωέςΠεριγραφή
1. Το βασικό Προϊόν ή την κύρια Υπηρεσία που θέλετε να αναπτύξετε (the Offering)

Το mymedguard είναι ένα σύστημα που σώζει ζωές. Σκοπός της εφαρμογής είναι να προσφέρει άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και δεν έχουν κάποιον να τους την προσφέρει. Απευθύνεται σε άτομα φίλους ή συγγενείς αυτών των ανθρώπων, όπου δεν έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται κοντά τους και σε περίπτωση ανάγκης να μπορούν να τους βοηθήσουν εξ αποστάσεως. Κάνοντας χρήση νέων τεχνολογιών, δίνεται η δυνατότητα αντιμετώπισης ενός ατυχήματος που μπορεί να προκληθεί σε κάποιον ηλικιωμένο ή σε κάποιον άνθρωπο με αναπηρίες, που ζει μόνος του, μακριά ή κοντά από τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και τις αρμόδιες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρούς κ.λπ.


2. Την Ανάγκη στην οποία απαντά η Ιδέα σας (the Need)

Ένα συχνό πρόβλημα που παρατηρείται στην επαρχία γενικότερα, αλλά και πολύ έντονα στα νησιά του Αιγαίου είναι ότι πολλοί άνθρωποι, όπως ηλικιωμένοι ζουν σε χωριά ή και σε απομακρυσμένες περιοχές μόνοι τους, οπότε σε περίπτωση ανάγκης πιθανόν να μην είναι σε θέση να ειδοποιήσουν για βοήθεια ή να δράσουν αναλόγως. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει την πρόσληψη οικιακών βοηθών, ώστε να φροντίσουν αυτούς τους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, οι ιατρικές υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατροί κ.λπ. βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τις τοποθεσίες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι και σε συνδυασμό με το μεγάλο φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν οι φορείς αυτοί τον τελευταίο καιρό, λόγω της νόσου COVID-19, αδυνατούν να αποδώσουν όσο γρήγορα και αποτελεσματικά τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε μια κατάσταση άμεσης ανάγκης. Συνεπώς, η λύση βρίσκεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και στην εφαρμογή mymedguard όπου μπορεί να μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που υπάρχουν και να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.


3. Την Αγορά (σε Ελλάδα και Εξωτερικό) στην οποία απευθύνεται η Ιδέα σας (the Market) και τον υπάρχοντα Ανταγωνισμό (the Competition)

Η εφαρμογή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να φροντίσουν για την ασφάλεια των ανθρώπων τους, αλλά για διάφορους λόγους, όπως προσωπικούς, εργασίας ή απόστασης και άλλα, αδυνατούν να τα καταφέρουν. Επίσης, προορίζεται για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν έναν/μια αποκλειστικό βοηθό. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, στο εξωτερικό παρατηρούμε κάποιες συσκευές στην αγορά, όπως κουμπιά έκτακτης ανάγκης, βραχιόλια GPS, κάμερες ασφαλείας και άλλα, πρώτον δεν είναι έντονη η παρουσία τους στην Ελλάδα, επομένως δεν είναι προσβάσιμες και δεύτερον δεν υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα που να περιέχει όλα τα παραπάνω και να τα αξιοποιεί καταλλήλως μέσω ΜΙΑΣ πλατφόρμας.


4. Τον κύριο Μηχανισμό Δημιουργίας Εσόδων από την Ιδέα σας (the Revenue Generation Mechanism)

Ο κύριος μηχανισμός εσόδων προέρχεται από την αγορά και την εγκατάσταση του εξοπλισμού αντίστοιχα, αλλά και από την υποστήριξη των πελατών και την συντήρηση – επιδιόρθωση των μηχανημάτων. Η συντήρηση και η αγορά θα πραγματοποιείται μια φορά, ενώ η υποστήριξη – συντήρηση θα είναι με συνδρομή, μετά από επιθυμία του πελάτη.


5. Την εμπειρία της Ομάδας σε σχέση με την Ιδέα (the Team)

Η ομάδα μας αποτελείται από δύο προπτυχιακούς φοιτητές, τον Στέλιο Μανώλη της Πολυτεχνικής Σχολής Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον Γιάννη Ραφαήλ της σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Αναγνωρίσαμε την ανάγκη για τη δημιουργία αυτής της υπηρεσίας, καθώς ο Στέλιος εργαζόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», παρατήρησε το πρόβλημα και μετά από συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών με τον Γιάννη, ο οποίος εκείνο τον καιρό εργαζόταν ως τεχνικός υπολογιστικών συστημάτων και προγραμματιστής σε ναυτιλιακή εταιρία του Πειραιά, γεννήθηκε η ιδέα του mymedguard.


6. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά που θεωρείτε ότι έχει η Ιδέα σας (where is the magic)


Χρησιμοποιούμε τελευταίες τεχνολογίες και εργαλεία που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα σε αυτό τον τομέα, ώστε να γίνεται πιο άμεσα και αποτελεσματικά η ιατρική περίθαλψη – βοήθεια. Η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία για πρόληψη ατυχημάτων και στη συνέχεια άμεσης δράσης σε περίπτωση αυτού, όπως κουμπιά έκτακτης ανάγκης, smartwatch για μέτρηση καρδιακών παλμών και επίπεδα οξυγόνου, κάμερες ασφαλείας με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και άλλα. Με τη χρήση της τεχνολογίας του 5G και του Internet of Things και σε συνεργασία με όλα τα παραπάνω, μας δίνεται η δυνατότητα να κατασκευάσουμε ένα σύστημα πλήρες αυτοματοποιημένο, εύχρηστο και αποτελεσματικό.

Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης


3. Καλή υγεία

Η εφαρμογή έχει ως κύριο στόχο της την καλή υγεία, καθώς προσφέρει άμεσα και αποτελεσματικά φροντίδα σε άτομα που την χρειάζονται.Μέλη
2
Τεχνολογίες
3D Printing
AI
Innovative Hardware
Innovative Software
IoT
Web or Mobile Application
Κύρια Δραστηριότητα
Παροχή Υπηρεσιών B2C
Κλάδος
Ιατρική και Υγεία
Ανήκει σε Διαγωνισμό
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Aegean Startups 2021
Μέντορες
Fotis