Greek Windows V 1.0Περιγραφή
Το προϊόν αφορά την δημιουργία παραθύρων των τοπίων της Ελλάδας στον κόσμο. Είναι μια συσκευή η οποία θα εξομοιώνει ένα ελληνικό παραδοσιακό παράθυρο με θέα στα ωραιότερα μέρη της Ελλάδος. Φανταστείτε να βρίσκεστε σε ένα μουντό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, η διάθεση σας θα άλλαζε αν στον τοίχο του διαμερίσματος σας υπήρχε ένα παράθυρο στην ελληνική φύση με απευθείας εικόνα από τα ομορφότερα μέρη του τόπου μας. Θα απολαμβάνατε το ποτό σας θαυμάζοντας ένα ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη, μια ανατολή στην Φολέγανδρο, ένα απομεσήμερο στον Μπάλο της Κρήτης και όλα αυτά από την ευκολία και την άνεση του σπιτιού σας. Θα απολαμβάνατε μέρη τα οποία θα θέλατε φυσικά να επισκεφθείτε το επόμενο καλοκαίρι. Αυτή η υπηρεσία και η συσκευή θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη σε κάθε πολίτη κάθε χώρας του πλανήτη και να απολαμβάνει τις ομορφιές της χώρας μας. Επίσης θα ήταν η απάντηση στην μουντή καθημερινότητα των πολιτών των μεγαλύτερων μεγαλουπόλεων του κόσμου μια εναλλακτική της παρακολούθησης τετριμμένων προγραμμάτων στην τηλεόραση μια μέθοδος διαφυγής από την καθημερινότητας και ένα άδειασμα του μυαλού, μια ρομαντική βόλτα και μια ωδή της σκέψης προς την ομορφιά της φύσης που απλόχερα προσφέρουν τα ελληνικά τοπία.
Τέλος θα ήταν και μια εναλλακτική μορφή προώθησης του Ελληνικού τουρισμού στα πέρατα του κόσμου.
Στην παγκόσμια αγορά δεν υπάρχει κάτι ανάλογο και λόγω της φύσης της υπηρεσίας θα είναι δύσκολο να υπάρξει κάτι ανταγωνιστικό. Η ιδέα - προϊόν όπως αναφέρθηκε θα απευθύνεται στου κάτοικους των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου και όχι μόνο.
Τα τοπία που θα επιλεγούν σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές μπορεί να είναι και αρχαιολογικοί χώροι. Σε αυτή την περίπτωση ο ανταγωνισμός αν υπάρξει εκμηδενίζεται λόγω συγκριτικού πλεονεκτήματος.
Η ιδέα αποσκοπεί σε δύο μηχανισμούς εσόδων. Αρχικά από την αγορά της σχετικής συσκευής αλλά και από μια σχετικά χαμηλή μηνιαία συνδρομή του κάθε χρήστη. Και στις δύο περιπτώσεις μια υψηλή ζήτηση θα δημιουργήσει πολλαπλάσια κέρδη για τον εμπνευστή της ιδέας και όσους επενδύσουν σε αυτή.
Σε δεύτερη ίσως φάση η υπηρεσία θα μπορεί να προσφέρεται απλά συνδρομητικά μέσω της χρήσης vr goggles. Να υπάρχουν στα σχετικά σημεία πέρα από τις απλές κάμερες και κάμερες VR. Με αυτόν τον τρόπο ο VR επισκέπτης θα απολαμβάνει το τοπίο σαν να ήταν εκεί. Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερους συνδρομητές που δεν θα ήθελαν να επενδύσουν στον αρχικό εξοπλισμό του παραθύρου και να χρησιμοποιήσουν απλά μια συνδρομή και μια απλή συμβατή συσκευή VR.
Πέρα από τα παραπάνω οικονομικά οφέλη το κόστος απόκτησης της συσκευής αλλά και η μηνιαία συνδρομή μπορούν να κυμανθούν ακόμη πιο χαμηλά αν στην ιδέα αυτή συμμετέχουν και κρατικοί οργανισμοί οι οποίοι θα έχουν έμμεσο κέρδος από αυτή την ιδέα.
Για παράδειγμα το Υπουργείο Τουρισμό και ο ΕΟΤ θα μπορούσαν να επενδύσουν σε αυτή την ιδέα κόβοντας δαπάνες από άλλες συμβατικές προωθητικές ενέργειες. Η υπηρεσία αυτή θα δημιουργήσει στρατιές τουριστών που θα θέλουν να επισκεφθούν τα μέρη που απολάμβαναν τον κρύο χειμώνα ή κάποια άλλη εποχή ανάλογα με την περιοχή που διαμένουν και να ζήσουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα γιατί στην ουσία το καλοκαίρι είναι η Ελλάδα.
Η συσκευή του παραθύρου θα είναι στην ουσία ένα ξύλινο πλαίσιο παραδοσιακού παραθύρου ( θα υπάρχουν διάφορα μοντέλα), ένα παραβολικό γυαλί, μια οθόνη υψηλής ανάλυσης 4Κ με ηχεία. Στο πλαίσιο θα υπάρχουν και μικρά ανεμιστηράκια που θα εξομοιώνουν την αίσθηση του ανέμου ανάλογα με το τοπίο που θα επιλέγεται. Σκοπός θα είναι το αισθητικό αποτέλεσμα να έχει την μέγιστη δυνατή αληθοφάνεια.
Στην συσκευή θα υπάρχει ένα tv box που θα τρέχει μια εφαρμογή android του διαχειριστικού προγράμματος. Μέσω αυτής της συσκευής ο χρήστης θα κάνει log in και στην σχετική συνδρομητική υπηρεσία και θα επιλέγει σε πιο μέρος της Ελλάδας θα θέλει να βλέπει το παράθυρο του.
Στις περιοχές από τις οποίες θα γίνεται live streaming θα υπάρχει ένα μικρός πυλώνας με δορυφορικό internet και ηλιακές κυψέλες για την παροχή ενέργειας στο σύστημα. Επίσης θα υπάρχουν δυο βασικές κάμερες ( η μια back up ) και η άλλη θα είναι η VR camera.
O εμπνευστής της επιχειρηματικής ιδέας έχει μακρόχρονη εμπειρία στην πληροφορική αλλά και στο Marketing.
Έχει σπουδάσει στο Εθνικό Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Οικονομικές Επιστήμες και έχει κάνει Master σε Marketing Information Systems στο Cranfield University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει πολλές πιστοποιήσεις στην πληροφορική.
Είναι πιστοποιημένος Lead Auditor από την BVQI για ISO 9001 και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια πληροφορικής και Marketing σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει εργαστεί στους παρακάτω κλάδους: Τουρισμού, Εκπαίδευσης, Λιανικού Εμπορίου αλλά και στον Ασφαλιστικό Κλάδο καθώς και στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο.
Βάση των παραπάνω θα μπορεί να συμβάλει στην υλοποίηση της ιδέας αναφορικά με το Project Management, τα στάδια ανάπτυξης της εφαρμογής (Wireframing, Technical Feasibility Assessment, Prototype, Design, Develop, Testing , Deployment), την οικονομική διαχείριση, τις καμπάνιες προώθησης και το Business Development.
H επιχειρηματική ιδέα θα δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη στους χρήστες αλλά και πολλαπλά κέρδη για όσους πιστέψουν σε αυτή ενώ αποτελεί και μια εναλλακτική μορφή προώθησης του ελληνικού Τουρισμού. Επίσης δεν δημιουργεί μια ανάγκη αλλά σκοπός της είναι να καλύψει μια ανάγκη η οποία δεν έχει αναδειχθεί στον βαθμό που πρέπει αλλά με τις σημερινές συνθήκες που ζούμε θα αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια όλο και περισσότερο.

Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης


1. Συνεργασία για Στόχους

Πέρα από την επιχειρηματική φύση της ιδέας θα δημιουργηθεί και η ανάγκη συνεργασίας με κρατικούς φορείς οι οποίοι θα έχουν έμμεσα οφέλη από την επιτυχία της.

7. Ανανεώσιμη ενέργεια

Οι πυλώνες σταθμοί θα χρησιμοποιούν ηλιακά πάνελ ή ανεμογεννήτριες αλλά και δορυφορικό internet με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

8. Καλές θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη

Η Επιχειρηματική ιδέα θα βοηθήσει στην Τουριστική ανάπτυξη περιοχών και κατά συνέπεια θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Επίσης θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας μέσα από την κατασκευή των σχετικών συσκευών.

9. Καινοτομία και υποδομές

Επειδή είναι μια καινοτόμος ιδέα θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες στην επένδυση σε υποδομές και σχετικές τεχνολογίες που θα δημιουργήσουν με την σειρά τους νέες ανάγκες για καινοτομίες.Μέλη
1
Τεχνολογίες
AR/VR
Cloud Computing
Innovative Hardware
Innovative Network Application
Innovative Software
Visualization Technologies
Web or Mobile Application
Κύρια Δραστηριότητα
Πώληση Προϊόντων B2C
Παροχή Υπηρεσιών B2C
Κλάδος
Διαφήμιση και μάρκετινγκ
Ψυχαγωγία
Τουρισμός
Πληροφορική
Ανήκει σε Διαγωνισμό
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Aegean Startups 2021
Μέντορες
mhatz